Spørgsmål og ønsker til blogindlæg kan sendes til Jonasoernholm@gmail.com

TUWOB G10 – Et nærmere kig på “Den Tyske Tobiswobbler”

Din fiskeguide

Created with Sketch.

TUWOB G10 – Et nærmere kig på “Den Tyske Tobiswobbler”

REKLAME – Disse indlæg vil indeholde anmeldelser af en række af udstyr, som jeg personligt selv har svært ved at undvære, når jeg skal på fisketur.
Der vil desuden være reklamelinks til de produkter jeg anmelder.


Tobis-kystwobbleren

I løbet af min tid som lystfisker, har jeg fået en del fisk på tobisimitations kystwobblere.

Det er især når jeg ved at der er tobis stimer inde at vende at jeg tror på denne type endegrej.

Ud over “Match the Hatch”-strategien, bruger jeg i overvejende grad også kystwobbler når natten gør enten sin entre, eller lige før den gør sin exit.

Kystwobbleren ligger nemlig helt sublimt og vugger øverst i vandsøjlen, mens fisk i mørket, i overvejende grad, søger efter bytte ved at kigge opad og lede efter livlige kontraster mod den kulsorte nattehimmel.

Jeg har længe tænkt over, at jeg gerne ville prøve at fiske med tobiswobblerne fra TUWOB.

Jeg synes at de ser vildt fede ud og så pirrer nyt grej generelt altid min interesse – som I jo måske nok kender det selv.

TUWOB G10 wobbler i farven “Hundestejle”

Nu skulle de testes!

Jeg kontaktede Lasse fra Fiskpaakrogen.dk og forklarede at jeg godt kunne tænke mig at skrive en hudløs ærlig anmeldelse af TUWOB G10 Wobblerne.

objektivt som det var ladsiggørligt for en dødelig fiskeri-blogger, som mig selv.

Lasse sendte mig straks en håndfuld wobblere som jeg kunne lade mine kritiske lystfiskerøjne dvæle på.

Tak for det, Lasse!

Her er et reklamelink til hans webshop, hvor i, hvis i har lyst, kan anskaffe jeres egne TUWOB G10.

TUWOB G10 i farven “Super Hvilling”

Hvad er TUWOB G10 så for en fisk?

Indledningsvist kan det siges, at TUWOB G10 wobblerne kommer i to størrelser.

12 cm/12 gram og 12 cm/18 gram.

Af disse to størrelser, er der et væld af farver – Både naturtro farver, men også de mere kraftfulde farver til de koldere måneder, samt når vandet er godt pløret til.

Fælles for de to størrelser i de farver jeg har modtaget (Pink/Pearl, Hundestejle, Super Tobis og Super Hvilling) kan jeg bare sige, at de ser VIRKELIGT fede ud – Både for mig som lystfisker, men bestemt også for en sulten havørred på jagt.

TUWOB G10 kommer færdig rigget og klar til at fiske lige ud af pakken!

Den nemme vej til gennemløbs wobbleren

TUWOB G10 kommer, ret unikt for kystwobblere, færdigrigget på en 0,30mm fluorocarbon forfangsline, med løkke i enden for montage på hovedline, gummistop og en trekrog fra VMC i #6.

På denne måde, er den færdigt riggede TUWOB G10 lige til fiske med ud af pakken.

Dette er mega smart for dig, som måske ikke lige har overskuddet til at sætte dig helt ind i alverdens fiskegrej-setups, inden at du bare lige vil prøve noget nyt af.

.. Jeg er måske lidt gammeldags – men jeg foretrækker altså personligt at binde mine egne setups med mine egne materialer og knuder, som jeg ved holder til at trække havbunden med op.

“Fattigmandsrigget” som jeg personligt altid anvender til mine gennemløbere.

Dette er imidlertid ikke noget problem – Jeg klipper bare wobbleren fri fra sine præ-fabrikerede lænker og binder den fast i nogle endnu stærkere af slagsen på “Fattigmandsrigget”.

Se her hvordan du binder Fattigmandsrigget

Hvordan fisker TUWOB’S G10 Wobbler?

Jeg havde glædet mig til vores store weekendtur til det sydfynske øhav. Så skulle der bare fanges fisk!

Problemet var bare… Højt solskin, 0 m/s vinde, helt spritklart vand…Så altså ingen havørred til mig.

Dette gav mig til gengæld en masse tid til at forholde mig kritisk til det praktiske fiskeri med TUWOB G10.

TUWOB G10 “Super Tobis” fisket med ophængerflue

Wobbleren går super højt i vandet og synker langsomt

Det kan være en stor fordel i nattetimerne, at din wobbler bryder overfladen lidt og viser sig som en tydeligt vuggende silhuet mod nattehimlen.

Jeg glæder mig desuden til at prøve wobbleren i vintertid, når endegrejet skal spinnes langsomt forbi fiskene som trykker sig sammen i stimer, i det kolde vand.

Det tror jeg på, kan være super effektivt!

Farverne og udformningen på wobbleren

Wobbleren er, som nævnt et par gange nu, vildt flot at se på. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den nok skal kunne overliste en grådig fisk.

Igen, så glæder jeg mig til vinter, til at servere den helt vildt fede “Pink/Pearl” for en led overspringer!

TUWOB G10 i farven “Pink/Pearl”

Ingen er perfekte – Heller ikke TUWOB G10

De kritikpunkter jeg personligt har i forhold til TUWOB G10 i det praktiske fiskeri, er imidlertid også ret fatale for min måde at fiske på.

Bryder for hurtigt overfladen

Jeg fisker selv meget varieret tempo, når jeg fisker med tobis wobbler. Helt fra langsom jævn indspinning, til speedspin og slåen med stangspidsen for at give min wobbler vilde ryk.

speedspin er, i min erfaring, ikke særligt effektivt med TUWOB G10 wobbleren. Til det bryder den simpelthen overfladen for meget.

TUWOB G10 i “Super Tobis”

Er for let til større ophængerfluer

Jeg erfarede med begge størrelser af wobblerne, at de simpelthen ikke tillod, at jeg kunne fiske ordentligt når jeg havde bare én ophængerflue(Jeg plejer at fiske med op til to, uden problemer).

1: Jeg kunne ikke kaste særlig langt ud, for at nå de områder jeg gerne ville fiske

2: Når jeg ville spinne agnen hurtigt ind, brød den endnu hurtigere overfladen, da wobbleren er let i forhold til sin størrelse.


Læs også: Sådan binder du “Fattigmadsrigget”.


Når det så er sagt…

De problemer jeg fandt, ved at fiske med wobblerne, er udelukkende nogle jeg finder, fordi JEG fisker på en helt anden måde, end det er tiltænkt med disse wobblere.

Hvis man fisker dem langsomt, roligt, jævnt og med lange spinstops – så er jeg HELT OVERBEVIST OM, at man nok skal kunne fange masser af store fisk på TUWOB G10.

… Dette er også årsagen til, at jeg glæder mig meget til at prøve dem til vinter, hvor netop denne fiskestil er den jeg tyer til!

Far er ikke sur – Far er skuffet

Jeg havde undersøgt wobblernes fantastiske farver og udformning minutiøst da jeg modtog dem fra Lasse.

Men… Mens jeg var imponeret over potentialet i disse parametre, blev jeg mildest talt overrasket over især én specifik design beslutning.

Kanten ind til gennemløbsrøret i wobbleren er simpelthen dårligt konstrueret fra fabrikken.

Her er wobbleren efter en weekends fiskeri på fyn

Kanten på wobbleren er helt flosset og revnet efter at have arbejdet med wobbleren.

Måske jeg har arbejdet lidt hårdt med den, men det skal den kunne holde til – Det kan alle mine andre wobblere i det prisleje i hvert fald.

Dette er ikke bare ærgerligt i forhold til at man køber noget dyrt grej man helst gerne ser holder længe – Det er også farligt at have skarpe kanter omkring sin line, når den helt tunge fisk hugger.

Det har jeg personligt ikke nerver til at forsøge mig med, i hvert fald.

TUWOB G10 med smeltet kant

Jeg har forsøgt mig med efterfølgende at smelte enden af min wobbler med en lighter, som jeg ville gøre det med en rørflue.

Dette virker umiddelbart til at kunne minimere, eller endda måske løse problemet.

Det fjerner ikke de minuspoint wobbleren får for konstruktionsfejl.

Domfældelse over TUWOB G10

Mens jeg synes, at wobbleren TUWOB G10 giver mig udfordringer, synes jeg til gengæld at det er et helt fint produkt der gør hvad det skal. Hverken mere eller mindre.

Man kan sagtens fange fisk på wobbleren og man har måske endda en fordel over andre agn i de koldere/vildere måneder. Det vil vise sig, i mit videre testfiskeri.

Jeg vil ikke anbefale den, hvis du som jeg fisker meget aktivt og med alverdens størrelser ophængerfluer. Det egner den sig, i min optik, slet ikke til.

Jeg vil derimod anbefale dette produkt til ham eller hende der gerne vil prøve at give fiskeriet med gennemløbswobbler et skud, inden at der dedikeres alt for mange penge og tid på at lære at binde sig de nødvendige knuder til denne fiskestil.


Jeg håber at du finder indlæggene omkring havørredfiskeri brugbare. Skriv endelig til mig på Jonasoernholm@gmail.com med forslag til hvad du godt kunne tænke dig indslag omkring, eller hvis du har spørgsmål.

Knæk og bræk!
Jonas Ørnholm Frederiksen
Modhugget.dk


Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *